امروز    يكشنبه , 01/مرداد/1396   Sunday , 23/July/2017  - 

كمبود ید يكي از مشكلات تغذیه ای عمده در کشور بوده است

Share/Save/Bookmark

کارشناس تغذیه گفت: اجرای برنامه پیشگیری وکنترل کمبود ید و یددار کردن نمکهای خوراکی طی سالیان گذشته موجب کاهش شيوع گواتر دركشور شده است.

 

به گزارش ملکشاهی خبر، "هدی طاووس نژاد"؛ کارشناس تغذیه گفت: كمبود يد و گواتر يكي از مشكلات تغذیه ای عمده در کشور بوده است.

وی اظهار کرد: اجرای برنامه پیشگیری وکنترل کمبود ید ویددارکردن نمکهای خوراکی طی سالیان گذشته موجب کاهش قابل ملاحظه شيوع گواتر دركشور شده است.

طاووس نژاد افزود: براساس نتايج چهارمين پايش ملي برنامه پيشگيري وكنترل اختلالات ناشي ازكمبود يد  كه درسال 1386 انجام شده است ،شيوع گواتر از 68%  در سال 1368به 5/6 درصد رسيده است كه مبين استمرار موفقيت در مهار كمبود يد در كشور و پيشگيري از اختلالات ناشي از آن كه قبل از شروع برنامه نه تنها به صورت گواتر آندميك در همه استان‌ها و هيپراندميك در بيش از يك سوم استان‌ها وجود داشت ، بلكه اثرات وخيم آن بر كاهش رشد ذهني و جسمي، قدرت يادگيري، آستانه شنوايي و اعمال پسيكوموتور به ويژه در كودكان، نوجوانان و جوانان مشهود بود.

کارشناس تغذیه گفت: استمرار برنامه پيشگيري از اختلال‌هاي ناشي از كمبود يد در گرو پايش مرتب و مستمر فعاليت‌هاي اجرايي، دريافت پس خوراند و تصحيح و حل مشكلات احتمالي با همكاري  هاي تنگاتنگ درون بخشي وبين بخشي است.

وی ضمن اشاره به اهمیت گروههای غذایی و مصرف بیشتر غذاهای دریایی، مصرف نمک ید دار تصفیه شده را بعنوان مهمترین راهکار کنترل کمبود ید دانست و عنوان کرد: نمک خوراکی باید از نوع   یددار تصفیه شده باشد.، چرا که نمکهای تصفیه شده ید دار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت بیشتر حفظ می کنند.

طاووس نژاد تصریح کرد: باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف دربسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه ای رنگی نگهداری کرد و همواره به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت روی بسته بندی نمک ها توجه کرد .

انتهای پیام/س

افزودن نظر


آخرین اخبار